«Demoner» av Jesper Stein

«Demoner» av Jesper Stein

Oversetter: Inge Ulrik Gundersen

Utgitt: 2024

Forlag: Kagge

Leseeksemplar e-bok

Forlag om boka:

«Demoner er fjerde bok i den bestselgende og kritikerroste serien om kriminaloverbetjent Axel Steen, som Jesper Stein vant den prestisjetunge danske bokhandlerpisen De Gyldne Laurbær for. Bøkene er mørke og rå kriminalromaner fra København – nordisk noir på sitt aller beste.

En mann blir funnet lemlestet og torturert til døde i en toppleilighet i Københavns belastede område Amager. Kriminaloverbetjent Axel Steen settes på saken, som blir hans første siden han var en hårsbredd unna å miste livet under en storstilt undercover-operasjon knapt to år tidligere.
Axel Steen er merket. Han har fysiske problemer, datteren lider av angst for at han skal dø, han har måttet forlate sitt elskede Nørrebro, han har fått ny sjef, ny kjæreste og ny partner, og han kjemper mot gamle demoner som tidligere har styrt livet hans. Nå står han midt i en spektakulær drapssak som har alles oppmerksomhet.
Når Axel retter blikket mot en tre år gammel terrorsak, kolliderer privatlivet med etterforskningen, og han møter større motstand enn noen gang før.»

Bok nr 4 i serien om kriminaloverbetjent Axel Steen. Etter nesten to år får Axel en ny drapssak. Sten Høeck er funnet torturert til døden og lemlestet. Mannen jobbet tidligere i PET (Politiets Etterretningstjeneste) med terrorrelaterte saker. Axel får ikke lov til å etterforske de delene av saken som kan ha tilknytning til den dreptes jobb, men alt tyder på at det er der løsningen ligger.

Axel er rusfri og prøver å ha positiv syn på alt og alle rundt seg. Hans forhold til Henriette blir satt på prøve når de står på forskjellige sider av saken, og kan ikke samarbeide. Samtidig opplever dattera hans angstanfall og er livredd at noe kan skje ham igjen.

Boken er skrevet i kjent Stein-stil, rå, brutal og intensiv. I begynnelsen er hovedkarakteren kjedelig, med sine forsøk til å være «snill og grei», men når han møter flere og flere problemer på veien, blir han den gode og gamle Axel. En som handler rask, sier rett ut det han mener og gjør alt for å finne sannheten. Handlingen er dynamisk, gir ikke rom til pauser. Foregår på to plattformer – fortid og nåtid. I fortiden følger man etterforskning av en terrorsak. Boken er skrevet lett og med god flytt, språket kan være grov og rasistisk til tider, men det gjør boka bare mere autentisk. Persongalleri er levende og virkelighetsnær, mange kjente karakterer fra forrige bøkene, men også mange nye.

Historien er tankevekkende og tragisk. Etterretningstjenester fremstilles ofte i litteratur og filmer som dobbelmoralsk og kynisk, det blir ikke annerledes her. Berg-og-dal bane av følelser som vekkes underveis. Les selv! Stødig og robust bok som får tiden til å forsvinne 😊

Terningkast 5+ 🎲

Jeg har fått boken fra Kagge Forlag men jeg står fritt i om jeg vil lese boken. Bokomtalen er min personlig mening som jeg ikke får noen form for kompensasjon for.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg