«I begynnelsen var mørket» av Karin Fossum

«I begynnelsen var mørket» av Karin Fossum

Utgitt: 2024

Forlag: Cappelen Damm

Leseeksemplar e-bok

Forlag om boka:

«Alt som høres i stillheten, er kniven når den dras over stålet i lange tak.

I begynnelsen var mørket er fjerde bok med etterforsker Eddie Feber.

Det er tidlig august, og det blåser en tørr vind. Ruben Kornell tilbringer natten i et gammelt grendehus, gjemt bak noen stoler. Han våkner til lyden av stemmer og overhører en samtale mellom to menn. Ruben er brennende opptatt av true crime, og stemningen tyder på at mennene planlegger en forbrytelse. Nå øyner han muligheten for å bli et viktig vitne i en kriminalsak. Hvis han bare får politiet til å ta ham på alvor.»

Bok nr 4 i serien om etterforsker Eddie Feber. 17-årig Ruben Kornell fester med venner i et forlatt hus. Sovner bak noen stoler, og våkner dager etter til lysen av en merkelig samtale. Han oppfatter bare noen ord, men atmosfæren får han til å bli redd. Gutten er glad i true crime og ser situasjonen som en mulighet til å samarbeide med politiet. Han videreformidler sine mistanker om kommende forbrytelse til Eddie, men når husverten hans blir funnet drept, blir han mistenkt.

Rolig og vemodig krim hvor Feber spiller en sekundær rolle. Hovedpersonen er Ruben som mest sannsynlig er godt fungerende autist, uten at det er nevnt i boka, men atferden hans tyder på det. Det er hans etterforskning og utrettelige forsøk til å finne drapsmannen som får saken av hvilestedet. Boken er skrevet med jevnt tempo, uten noen særlige spenningstopper, men mer i Aghata Christie stil, hvor dialoger fører politiet videre. Plottet er interessant og tankevekkende. Fossum setter fokus på ensomhet – eldre kvinner og ungdom som ingen bryr seg om, og ingen egentlig kjenner. De som lever på siden av samfunnet og krever minst mulig oppmerksomhet.

Jeg klarte ikke å gjette meg fram til riktig løsning og det er alltid en stor pluss. Noen beskrivelser kan være grove og rystende. Spennende og annerledes bok med dypere mening som anbefales på det sterkeste 😊

Terningkast 5 🎲

Jeg har fått boken fra Cappelen Damm men jeg står fritt i om jeg vil lese boken. Bokomtalen er min personlig mening som jeg ikke får noen form for kompensasjon for.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg