«Dukken i tauet» av Unni Lindell

«Dukken i tauet» av Unni Lindell

Utgitt: 2024

Forlag: Bonnier

Leseeksemplar e-bok

Forlag om boka:

«Med 30 års mellomrom forsvinner to jenter fra samme familie. Sammenhengen er åpenbar: En dukke er hengt i et tau som et varsel, begge gangene.   Seks år gamle Lucy forsvinner av en helt spesiell grunn. Noe som skjedde ved Østensjøvannet i Oslo, tretti år tidligere, har utløst katastrofen. Tjuefem år gamle Lydia Winther, kalt Snø, assisterer Marian Dahles etterforskningsteam med å lete tilbake i tid. Spor i den digitale verden, der parallelle liv leves, fører politiet nærmere den skyldige. Men ikke alle ønsker sannheten frem. Noen vil opprettholde dekkoperasjonen som ble aktivert for lenge siden. Politiets personverninstruks forbyr slektsgranskning. Snø tar saken i egne hender og graver i Lucys families mørke hemmeligheter ved hjelp av en slektsgransker.  Snø har eksen Hays svik å hanskes med, og merker ikke at hun sirkles inn. Kan hun redde seg selv? Og hva med Lucy?  En suggererende og mektig historie, der den skrekkelige sannheten om en vanlig familie kommer til overflaten.    «Unni har lært meg at det går an å være god og likevel bli bedre.» Jo Nesbø.   Bøkene om Snø kan leses uavhengig av hverandre.»

Bok nr 3 i serien om politibetjent Lydia «Snø» Winther. Midt på sommer forsvinner en 6 år gammel jente fra en barnehage. Søk etter Lucy iverksettes etter veldig kort tid, men det er resultatløs. Kort tid etter blir det klart at mormor og tante til jenta ble sporløst forsvunnet 30 år tidligere. Felles for sakene er dukker som henger på begge åstedene. Kampen mot tiden starter og underveis blir flere of flere hemmeligheter gravd opp.

Boken er skrevet på en lett og behagelig måte og med god flyt. Handlingen vises fra perspektivet til Snø og gjerningskvinnen. Man forstår ganske fort hvem kidnapperen er. Jeg trodde først at løsningen var for enkel, servert på en sølvfat, men lengre inn i boka ble det mer komplisert og ikke så opplagt allikevel. Persongalleri er vidt og velbygd, karakterene bidrar med sine egne historier og opplevelser og oppfattes som virkelighetsnære. Hovedpersonen er fremstilt veldig realistisk – hun er ung, oppmerksom og flink i jobben, men samtidig mangler noen kunnskap om f.eks. blodgrupper i slektssammenheng. Det gjør henne enda mer ekte og lett å like som en «ikke-perfekt superhelt». Historien holder høyt tempo fra første til siste siden, spenningen øker hele tiden og holder leseren på pinebenken. Lindell lurte meg trill rundt med sine «enkle» svar og viste igjen bred kunnskap om mennesker og atferd.

Imponerende, velskrevet og nervepirrende om ødelagte familier og skjulte sannheter. Plottet er så utspekulert og spennende at jeg klarte ikke å legge boka fra meg. Lest på en dag. Virkelig verdt å lese 😄

Terningkast 5+ 🎲

Jeg har fått boken fra Bonnier Norsk Forlag men jeg står fritt i om jeg vil lese boken. Bokomtalen er min personlig mening som jeg ikke får noen form for kompensasjon for.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg