«Det blinde vitnet» av Jørgen Brekke

«Det blinde vitnet» av Jørgen Brekke

Utgitt: 2024

Forlag: Gyldendal

Leseeksemplar e-bok

Forlag om boka:

«Egentlig skulle førstebetjent Odd Singsaker ved Trondheims-politiet gå av med pensjon denne uka og ta seg av datteren, femårige Anne, mens kona Felicia fullfører politiutdannelsen. Men det var før en kvinne ringer inn og forteller at hun ser et øksedrap i leiligheten over gata fra der hun bor. Da politiet ankommer åstedet, finner de bare en tom leilighet. Senere samme dag blir imidlertid leilighetens eier funnet øksedrept i en hytte langt utenfor byen.  Det hele blir bare mer uforståelig når kvinnen som varslet alarmsentralen, viser seg å være blind. I tillegg har hun tilsynelatende tatt livet av seg like etter at hun ringte inn drapet.   

 Odd Singsaker er tilbake, rastløs, standhaftig, forblindet og ute av stand til å styre unna sakens mørke irrganger. Den fører ham inn i en verden av ensomhet og tapte illusjoner, sjeldne førsteutgaver og skjulte litterære referanser, tarotkort og tålmodig hevn. »

Bok nr 8 i serien om førstebetjent Odd Singsaker. En kvinne ringer alarmsentralen og sier at to mennesker blir drept med en øks i en leilighet i blokka over gata. Når politiet kommer til stedet, er leiligheten tom. De finner også innringeren, men hun er død. I tillegg oppdager de at kvinnen var blind og kunne umulig se hva som skjer i blokka over gata. Senere på dagen finner politiet eieren av den tomme leiligheten i en hytte utenfor Trondheim. Både han og hans partner er drept med øks. Singsaker skulle ha sin siste dag på jobb før pensjonisttilværelsen, men klarer ikke å legge saken fra seg og forlenger arbeidet med en uke.

Pangstart og høyt tempo gjennom hele boka. Mange mystiske drap av mennesker med tilsynelatende manglende forbindelser. Samt interessante referanser til sjeldne bøker og spennende jakt etter den litterære meningen bak drapene. Plottet er godt utarbeidet og utspekulert. Byr på flere overraskende vendinger. Jeg ble skikkelig forvirret og klarte ikke å finne fram til sannheten. Persongalleri er original og levende, mange gamle-kjente, men også flere nye som sakte avdekker sine livshistorier. Hovedkarakteren er seg selv lik – irriterende fokusert på arbeid, setter familien på andre plass, filosofisk innstilt til menneskelig atferd, tyggende på brødskiver med sild og drikkende Rød Aalborg til frokost. Hvordan ikke falle pladask for ham? Han er jo bare helt herlig. Samtidig blir jeg veldig bekymret for han. Les om du vil vite hvorfor.

Velskrevet, mystisk og nervepirrende om gamle synder som kommer fram i lyset og krever hevn. Jeg har lest alle bøkene i serien og savner litt en historisk bakgrunn som Brekke er så dyktig på, men her blir man tatt på en litterær reise i stedet. Fengende fra første side. Anbefaler på det sterkeste 😊

Terningkast 5 🎲

Jeg har fått boken fra forfatteren men jeg står fritt i om jeg vil lese boken. Bokomtalen er min personlig mening som jeg ikke får noen form for kompensasjon for.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg